Find vej: Forside » Artikler

Velkommen til vores store artikel database. Vi opdatere løbende med nye artikler & nyheder med alt om grill & grill tilbehør. Det vil snart blive muligt for vores kunder og brugere som har relevant indhold, at uploade nyheder & artikler til vores database.

Ny upcoming trend - madlavning på lavasten

$(document).ready(function() { $("a.oembed").oembed(null,{ includeHandle: false, maxWidth: 428, maxHeight: 328 }); }); Nyt produkt i Danmark. Hot ny trend indenfor gastronomisk madlavning. Bliv en stjernekok med madlavning på en ægte brændende lavasten. Steg din steak perfekt på lavasten. Steg dit kød imens du spiser med dine gæster. Du kan også fryse den ned og server dessert på sættet eller køl den ned og server frisk sushi eller anret din tapas. Anvendelses mulighederne er uendelige.Hot stone madlavning er den hotteste nye trend inden for moderne og innovativ gastronomi. Med madlavning på lavasten kan du kokkerere på en helt unik måde, som gør det sjovt at tilberede f.eks. en lækker steak.Den unikke lavasten fungerer således, at den opvarmes på f.eks. grillen, i ovnen eller på komfuret...

Stoffer i kød kan være kræftfremkaldende

Befolkningsundersøgelser peger på en mulig sammenhæng mellem indtag af kød og udvikling af kræft. Kød kan indeholde kræftfremkaldende stoffer, men er også en vigtig ernæringskilde til jern. Det viser en undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet, som har gennemgået den videnskabelige evidens i en række studier af kødindtag og kræftrisiko. Forbrugere kan selv mindske risikoen ved ikke at branke kød under tilberedningen og ved at spise rigeligt med fuldkorn, frugt og grønt.DTU Fødevareinstituttet har gennemgået resultaterne fra en række amerikanske og europæiske befolkningsundersøgelser og andre studier for at undersøge, hvilke stoffer i kødet, der påvirker risikoen for at udvikle kræft.Kød er en del af de fleste danskeres kost, og kødet bidrager betydeligt til vores indtag af flere vigtige næringsstoffer. Særligt kvinder i den fødedygtige alder har et stort behov for jern, som bl.a...

Undgå de værste bøffer ved grillen

Temperaturen står på sommer, øllerne på køl og menuen på grillmad. Men hvert år glemmer mange borgere at tage hånd om hygiejnen.Mange grill-entusiaster har styr på både rødglødende kul, blå gasflammer og saftige burgere. Men de er ikke opmærksomme på, at blot få dråber kødsaft fra råt kød med campylobacterbakterier, er nok til at sende gæsterne fra bordet med et maveonde og senere diarré eller opkast. Og hvert år bliver flere hundrede borgere syge, når Danmark for alvor fyrer op for kuglegrillen eller gasorgelet på terrassen.- Hver sommer i grillsæsonen oplever vi, at særligt mange bliver syge af campylobacterbakterier, når de griller. Mange glemmer, at der kan være bakterier i den rå kødsaft fra de lækre bøffer. Andre får ikke lige husket håndhygiejnen, når grillen syder, og der er langt fra grillen og til varmt vand og håndsæbe i køkkenet, fortæller Gudrun Sandø fra..

Stauning Whisky leverer malt til den nye Jacobsen Porter

Husbryggeriet Jacobsen lancerer i dag en ny Porter, der er brygget med røgmalt fra den jyske hede.Det er røgmalt fra den jyske hede, man kan smage, hvis man får fingre i Husbryggeriets nye porter, der til at begynde med kun er brygget i 20.000 liter, og har fået det enkle navn Jacobsen Porter.”Vi har igennem en årrække drømt om at udvide sortimentet med en god fyldig porter til at matche alt fra kraftfulde kødretter til stærke oste og cremede chokoladedesserter. Vi anvendte tørverøget malt fra Storbritannien i vores Mermaid Porter fra 2013, og var ikke i tvivl om, at der også skulle tørverøget malt i den nye porter, men helst røgmalt fra den jyske hede. Det gav partnerskabet med Stauning Whisky mulighed for, og resultatet er særdeles godt”, siger Brygmester Morten Ibsen.”Samarbejdet med Stauning Whisky kom i stand takket være vores produktionsleder på Jacobsen, Michael Rahbek, der..

Den ultimative grøntsagskogebog

I dag udkommer den ultimative grøntsagskogebog! ”Grønt og skønt” fra FADL’s Forlag er en grøn kogebog uden løftede pegefingre og fanatisme – her er det glæden til mad og den gode smag, der er i centrum.Bogen er spækket med retter, hvor grøntsagerne er i centrum. Du finder alt fra morgenmad til desserter, ideer til madpakken og gæstemad. Alle opskrifter er nemme at gå til, og du vil hurtigt finde ud af, at det ikke behøver at være besværligt at få flere grøntsager ind i hverdagen.Det er madblogger Camilla Thelins første kogebog. I mere end 200 opskrifter deler hun ud af sin viden og gode ideer til et lidt grønnere liv. Med ”Grønt og skønt” er der 100 procents grøntsagsglæde—og det smitter!Fra bogens forord:"Jeg håber at bogen her kan inspirere dig til at arbejde videre med dejlige grøntsager og udforske de mange muligheder, de rummer. Husk at lege med grøntsagerne og prøv at tilberede..

EFSA: Akrylamid i maden kan øge risikoen for kræft

Akrylamid i maden øger potentielt risikoen for at udvikle kræft for forbrugere i alle aldre, konkluderer den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA) i en netop offentliggjort risikovurdering. DTU Fødevareinstituttet har tidligere opfordret EFSA til at udarbejde en opdateret risikovurdering af akrylamid, og instituttets eksperter på området er enige i EFSA’s nye vurdering af det kemiske stof.Siden 2002 har det være kendt, at akrylamid dannes i tilberedningen af visse fødevarer – både industrielt fremstillede og hjemmetilberedte. Det sker, når kulhydratrige fødevarer som eksempelvis kartofler bliver stegt, bagt, grillet eller fritteret ved temperaturer over 120 grader. Jo højere temperaturer, maden bliver tilberedt ved, og jo længere tid maden bliver varmebehandlet, jo højere bliver indholdet af akrylamid i maden.Forskere ved DTU Fødevareinstituttet har været med til at gennemføre..

Årets Nøglehulsprodukt kommer fra COOP

Der var tæt løb blandt de nominerede produkter i Fødevarestyrelsens konkurrence ”Årets Nøglehulsprodukt”, men det blev COOP, der løb med titlen. Deres spanske Paella med kæmperejer og sprøde grøntsager ”talte” mest til dommernes smagsløg, og derfor blev COOP vinder af ’Årets Nøglehulsprodukt 2014’. ?En event i Kvickly, Taastrup Torv 18 i Taastrup flager op for COOP, som vinder af ’Årets Nøglehulsprodukt’ den 18. september fra kl. 15-17, hvor der også vil være uddeling af smagsprøver på Nøglehulsmærkede produkter til at tage med på farten. Pressen er velkommen til at deltage i arrangementet. Konkurrencen var en del af Fødevarestyrelsens ’Herrefedt’-kampagne, og blev blandt andet sat på blusset for at understøtte produktudviklingen af sundere udgaver af fast food og færdigretter – retter der typisk appellerer til mænd, som enten ikke har tiden til eller interessen for..

Akrylamid i maden kan øge risikoen for at udvikle kræft

Akrylamid i maden øger potentielt risikoen for at udvikle kræft, slår den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, fast i en foreløbig videnskabelig vurdering. DTU Fødevareinstituttet har tidligere opfordret EFSA til at lave en opdateret risikovurdering af det kemiske stof, som dannes når kulhydratrige fødevarer bliver stegt, bagt, grillet eller fritteret ved temperaturer over 120 grader. EFSA’s vurdering er sendt i høring med svarfrist den 15. september 2014. Siden 2002 har det være kendt, at akrylamid dannes i tilberedningen af visse fødevarer – både industrielt fremstillede og tilberedt hjemme i folks køkkener. Det sker, når kulhydratrige fødevarer som eksempelvis kartofler bliver stegt, bagt, grillet eller fritteret ved temperaturer over 120 grader.Forskere ved DTU Fødevareinstituttet har været med til at udføre undersøgelser, som har vist en mulig sammenhæng mellem..

Hold pølsen ren!

$(document).ready(function() { $("a.oembed").oembed(null,{ maxWidth: 428, maxHeight: 528 }); }); En sommer-video fra Fødevarestyrelsen viser, hvor galt det kan gå, hvis man ikke har styr på pølserne ved grillen. Engangsgrillen gløder, rosévinen perler, og både solen og din date stråler. Dét er ubekymret sommerhygge. Men det er også her, du skal holde tungen lige i munden – og huske at holde pølserne, det rå kød og salaten adskilt. Ellers kan den hyggelige grillaften hurtigt tage en uheldig drejning.Hvert år bliver mange hundrede unge danskere syge af madbakterien campylobacter, fordi de ikke har styr på det rå kød ved grillen. Mange unge er nemlig ikke klar over, at kun få dråber kødsaft overført fra det rå kød til fx en stegt pølse kan være nok til at give både opkast og dårlig..

Smagsoplevelser: Testkoncept sender turister på kokkeskole i Thyborøn

Muligheden for at se, røre, tilberede og ikke mindst smage fisk er hovedelementerne i en feriepakke, som skal få børnefamilier til at bruge Grundlovsferien i Thyborøn. Thyborøn er kendt for fisk. Derfor er fisk også det altoverskyggende tema, når Thyborøn i Grundlovsferien tester konceptet ”Camping – Fisk – Grill”, der er målrettet børnefamilier med lyst til at komme helt tæt på havets råvarer. En undersøgelse fra foråret 2013 viser, at involvering af gæsterne er en grundsten i succesfulde smagsoplevelser. Det er en af grundene til, at kokkeskoler er omdrejningspunktet i feriepakken, der er udviklet i et samarbejde mellem en række turistvirksomheder i Thyborøn. I løbet af opholdet får børn og voksne i fællesskab mulighed for at lave mad over bål og i Thyborøn Campings store fælleskøkken. - Det er vigtigt at involvere børnene på deres præmisser, for at de bliver fanget af..

Bæredygtige lækkerier fra havet på Fiskens Dag i Kattegatcentret

Kattegatcentret fejrer ?Fiskens Dag? lørdag den 14. september.På ?Fiskens Dag? bliver der sat øget fokus på bæredygtigt fiskeri og MSC-mærkede fiske-produkter. Dagen igennem byder Amanda Seafoods på MSC-mærkede smagsprøver som gør det lettere at vælge bæredygtigt fangede fisk til frokostbordet. Virtuel Seafood RestaurantI Kattegatcentrets oplevelse ?Havet i maven? kan man tage plads i den virtuelle restaurant. Bestiller man ?Grillede tigerrejer med ananas og bok choi? får man en løftet pegefinger og en forklaring på hvorfor det ikke er et godt valg. Bestiller man derimod ?Ovnbagt Østersøtorsk med sennepssovs, tang og klassisk tilbehør? får man ros, fordi torsk fanget i Østersøen er et bæredygtigt valg. De lækre menuer får tænderne til at løbe i vand, men der er som nævnt kun en virtuel menu på tallerkenen. Ved de bæredygtige valg har man mulighed for at sende en e-mail med..

Sankt Hans fejres med søde snobrød ved bålet og cremet nougatmousse i glas

Sankt Hans er sommerhygge med bål, båltaler og fællessang med Midsommervisen. Bålene varsler, at lyset vender, og at det nu går mod mørkere tider. Ved sådanne overgange troede man i gamle dage, at der var frit spil for overnaturlige kræfter. Det er af denne grund, vi har den gamle tradition med at brænde en heks på Sankt Hans-bålet. For at sikre, at de onde kræfter, der er på spil denne nat, ikke får plads i den kommende tid, men derimod sendes helt til Bloksbjerg.Omkring bålets gløder er det hyggeligt at bage søde snobrød, der kan nydes sammen med en lækker cremet nougatmousse, serveret i glas.Snobrød med marcipan6-8 stk.En kvart liter lunken vand25 g gær En kvart dl smeltet smør1 tsk. salt75 g revet Original Odense Marcipan 350 g hvedemel Rør gæren ud i lunken vand og tilsæt smeltet smør, salt, revet marcipan samt halvdelen af melet. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen og ælt dejen..

Hot buns åbner i Århus

Derfor inviteres venner af huset, de burgersultne og andre nysgerrige århusianere til åbningsreception i Mejlgade 12, hvor ?hot buns? serverer et sneak-peak af menuen i form af bl.a. ?Sliders? (mini-burgers), side dishes, shakes, drinks, vin og øl.På dagen vil der være mulighed for at smage forskellige lækkerier fra menukortet, bl.a. ?The Hangover?, der med sine 2 bøffer, spejlæg, bacon, svampe-ketchup, bløde løg og pommes rösti kan kurere enhver form for tømmermænd. Den kan dog også gå som et gedigent aftenmåltid, uden hovedpine. I den anden ende af menukortet finder vi en ægte gastro-burger, nemlig ?The Gourmet?, med skalotteløg, trøffelmayo, frisé, og foie gras-terrine! Prøv endelig en shake til ? HB-pigernes favorit er den fantastiske passion- & lakridsshake.?hot buns? er et nyt koncept i Danmark, som sætter en ære i at servere ægte gastro-burgere, lækre sideretter, tykke..

Hest i prøveresultater fra kødprodukter fra Hårby Slagtehus

Som led i kontrolaktiviteter efter afsløringen af hestekød deklareret som oksekød i færdigretter i Danmark, har Fødevarestyrelsens Rejsehold besøgt Hårby Slagtehus i sidste uge. Virksomheden har været under mistanke for at sælge oksekød til deres kunder uden at angive, at der er iblandet kød fra andre dyrearter. Hårby Slagtehus slagter til daglig flere forskellige dyrearter, og dette har været med til at skærpe Fødevarestyrelsens opmærksomhed. Hårby Slagtehus oplyser selv, at deres kunder er bekendt med at der er hestekød i de produkter, som virksomheden sælger under navnet ?pizzakød? og ?formede bøffer?. Rejseholdet har derfor foretaget kontrol hos seks fødevarevirksomheder - to pizzeriaer og fire grillbarer - der havde købt ?pizzakød? og ?formede bøffer? fra Hårby. Alle virksomhederne har oplyst at de var af den overbevisning, at de har købt oksekød hos Hårby. Ved de seks virksomheder..

En hyldest til alle lakridsentusiaster

LAKRIDSFESTIVAL 9.-10. FEBRUAR 2013 - en sansefuld rejse gennem smagen af lakrids Efter en totalt udsolgt Lakridsfestivalpremiere i 2012, gentager vi succésen i 2013.Lakridsfestivalen er en hyldest til alle lakridsentusiaster!Tag med på en 2 timers sansefuld rejse ind i lakridsens univers og oplev smagen af lakrids fra lakridsrod til gourmetlakrids, fra grill til konditori, fra øl til brød og prøv lakrids, som du aldrig har fået det før! I det åbne køkken inviterer vi til "sort arbejde", når du selv får mulighed for at få fingrene i lakridsen i guidede miniworkshops i selskab med bl.a. LAKRIDS by Johan Bülow og Grilleriets hotte grillkokke.Begrænset antal pladser - bookes efter først til mølle-princippet.TIDLørdag d. 9. og søndag d. 10. februar 2013STEDGrilleriet by Weber, Dampfærgevej 10 (Pakhus 12) 21 00 København ØBILLETTERSe tider og book billet på www.lakridsfestival.dk eller..

Kenns kærlige køkken

Når Tisvilde Bistro Hellerup åbner i morgen er det fortsættelsen af en succes, der bygger på kærlighed og god karma. Det hele begynder i restauratør og chefkok Kenn Meiers klassiske og ukrukkede køkken, som i den grad er faldet i gæsternes smagDet må ikke være kunstigt. Man skal kunne se, hvad man spiser. Sæsonens bedste råvarer er basen. Og så skal det bare smage godt.To uundgåelige fynboerSå enkle er grundtonerne i køkkenet, når 32-årige Kenn Meier hersker over gryder og pander. Det har han gjort med succes på en række restaurationer de seneste år. Siden 2010 i et tæt samarbejde med barndomsvennen og restauratøren Anders Buhl. I fællesskab har de to ambitiøse fynboer pirret gæsternes smag og sanser ¬? først på Skovriderkroens Brasserie Bisous og senest på den hæderkronede Tisvilde Bistro samt Bistro Bistro på hovedgaden i feriebyen. Nu er turen kommet til Tisvilde Bistro Hellerup, som..

Ulovlig slagter afslørret i Østerild

Fødevarestyrelsen advarer forbrugere, der har købt eller modtaget svinekød fra Falsbjergvej 7, 7700 Thisted Fødevarestyrelsen var mandag på kontrol på en landejendom på Falsbjergvej 7 i Østerild i Thy. Her fandt myndighederne en fryser fyldt til bristepunktet med blandt andet halvfrosne flæskestege, grillben, ribbensstege og andre udskæringer af svin, pakket i poser. I en kølecontainer på ejendommen hang endnu en halv, ustemplet gris, og udenfor var skovlen på en traktor fyldt med huder, fedt, ben og knogler.Da hverken slagtning eller partering er foregået under den lovpligtige kontrol fra Fødevarestyrelsen, og da dyrenes sygdomshistorik og eventuelle medicinering ikke er kendt, vurderer Fødevarestyrelsen, at kødet ikke er egnet til menneskeføde.Fødevarestyrelsens Rejsehold påbød ejeren af ejendommen at destruere al svinekødet, som på stedet blev overhældt med destruktionsfarve...

Børn, fisk og masser af madglæde på Skagen Kvalitetsfødevaremesse

Børn kan sagtens være med til at tilberede fisk ? det viste de sidste weekend på Skagen Kvalitetsfødevaremesse. Der var masser af friske nordjyske fødevarer og mulighed for at smage på alle herlighederne, både hos udstillerne og på et Madteater.Om det var børnene eller de voksne, som var mest begejstrede for at grille fisk, det var svært at se. Interessen var stor, da kutteren S114 lagde til kaj udenfor messehallen og både børn og voksne nød at røre og spørge om de forskellige fiskearter og tilberedelsen af dem. Indenfor i den stemningsfyldte auktionshal på Skagen Havn sydede det af aktivitet hos de mange udstillere, som havde travlt med at fortælle de mange gæster om deres kvalitetsprodukter. Hvad smager godt sammen med mint-honning, lakridssirup eller røget salt og hvilken type mel bruger man til knækbrød? Mange spørgsmål blev besvaret og mange smagsprøver blev delt ud ? der var alt..

Aarhus Festuge får sin egen øl

Med inspiration fra Sydtyskland har to Carlsberg-brygmestre udviklet en helt særlig øl til Aarhus Festuge. Den går godt til festmaden og kan også nydes alene.Husbryggeriet Jacobsen har i år påtaget sig det stolte hverv at udvikle og brygge en ægte festbier eksklusivt til Aarhus Festuge. Det er første gang i husbryggeriets historie, at der brygges eksklusivt til en ekstern samarbejdspartner. Øllen lanceres 31. august og sælges kun i enbegrænset periode i otte-ti aarhusianske detailbutikker, herunder Salling, samt på udvalgte restauranter, caféer og barer i byen.Aarhus Festuges sponsorchef, Anders Dahlstrup, siger om øllen:- Aarhus Festuges øl er med til at differentiere os fra andre kulturfestivaler ? også internationalt. Det er endnu et udtryk for, at kvalitet er et ufravigeligt krav til alt, hvad vi præsenterer Festugensgæster for. Øllen er en oplevelse, der kan mere end at stille..

Ny madportal med 25% vækst om måneden

På spis-online.dk sparer kunderne penge og handler direkte på madstedernes egne hjemmesider. Ejerne varetager selv hele ordreekspeditionen og kundeservicen.Pizzariaer og restauranter er ligesom alle andre i Danmark presset på deres indtjening og har svært ved at betale 10-25% af ordreværdien blot for at få formidlet ordren via en madportal. Ydermere skal de så vente 8-30 dage på at modtage betalingen. Resultatet er at madstederne sætter deres priser højere på madportalerne og at de får lavet deres egne hjemmesider.- Vi har nytænkt måden at bestille fastfood på og har udviklet konceptet spis-online.dk. Kunderne handler direkte med madstederne. Systemet er nemt at bruge og kunderne kan føle sig helt trygge, lige fra ordreafgivelse til betaling, udtaler direktør Sven Rosenaa fra FirstFood Systems ApS.Spis-online.dk er en fælles søgeside, hvor kunderne med deres postnummer kan finde..

Til en lun sommeraften omkring grillen: Melonsuppe med grillede mynte-marcipan chips

Grilltips: Melonsuppe er nem og hurtig at lave i forvejen, og marcipanchipsene kan med fordel bages på grillens eftervarmeGrillfornøjelserne behøver ikke kun at bestå af bøffer og pølser. For kan du bage en kage eller tærte i ovnen, kan den også laves under låg i en kuglegrill med indirekte varme. På www.odense-marcipan.dk findes en række grillopskrifter, for eksempel grillede frugter, grillede tærter og grillet chokoladekage.Gode råd om desserter og kager på grillen:? Brug grillens "eftervarme" når du bager/griller? Sæt en uglaseret klinke på grillristen, så varmen bliver jævnt fordelt? Anvend en foliebakke, så desserten ikke brænder på? Grillning under låg gør marcipanen lækker sprød på toppenMelonsuppe, 4 pers.1 moden melon (canteloup eller galia)1 lille håndfuld friske mynteblade1-2 spsk. sukker2 spsk. rørsukker1 spsk. mynteblade8 skiver Original ODENS Marcipan Halver melonen, fjern..

Sankt Hans fejres med marcipan-snobrød og grillede jordbær

Den 24. juni er det Sankt Hans dag. Dagen hvor vi fejrer Johannes Døbers fødselsdag. I Danmark har vi tradition for at fejre vores helligdage aftenen før. Derfor holder vi Sankt Hans-fest den 23. juni om aftenen.Sankt Hans fejres med bål, båltaler og Midsommervisen af Holger Drachmann. Bålene er egentlig vågeblus. Sankt Hans varsler nemlig, at lyset vender, og at det nu går mod mørkere tider. Sankt Hans betegner dermed overgangen til noget nyt. Ved sådanne overgange fra et til noget andet troede man i gamle dage, at der var særlig frit spil for overnaturlige kræfter, både onde og gode. Man måtte derfor holde sig vågen hele natten for at passe på.Det er formentligt også af samme grund, at man har den ganske makabre skik med at brænde en heks af på Sankt Hans-bålet. Man vil på den måde sikre sig, at de onde kræfter, der er på spil denne nat, hvor lyset vender, ikke får plads i den..

Sankt Hans fejres med marcipan-snobrød og grillede jordbær

Den 24. juni er det Sankt Hans dag. Dagen hvor vi fejrer Johannes Døbers fødselsdag. I Danmark har vi tradition for at fejre vores helligdage aftenen før. Derfor holder vi Sankt Hans-fest den 23. juni om aftenen.Sankt Hans fejres med bål, båltaler og Midsommervisen af Holger Drachmann. Bålene er egentlig vågeblus. Sankt Hans varsler nemlig, at lyset vender, og at det nu går mod mørkere tider. Sankt Hans betegner dermed overgangen til noget nyt. Ved sådanne overgange fra et til noget andet troede man i gamle dage, at der var særlig frit spil for overnaturlige kræfter, både onde og gode. Man måtte derfor holde sig vågen hele natten for at passe på.Det er formentligt også af samme grund, at man har den ganske makabre skik med at brænde en heks af på Sankt Hans-bålet. Man vil på den måde sikre sig, at de onde kræfter, der er på spil denne nat, hvor lyset vender, ikke får plads i den..

Årets bedste lakrids kåres på Danmarks første Lakridsfestival!

Når Danmarks første Lakridsfestival går i luften, er der fyret godt op i grillen og gjort klar til at byde på lakrids i helt nye sammenhænge. Lakridsaktører fra både ind- og udland , kåring af årets bedste lakrids og lancering af nye spændende produkter med lakrids venter de heldige, der har sikret sig billet.Første professionelle blindsmagning af lakrids i DanmarkLørdag og søndag bænkes to smagepaneler, hvert bestående af 20 journalister, madblogggere og andre særligt inviterede deltagere, til Danmarks første professionelt organiserede blindsmagning af lakrids. Under ledelse af vinekspert og madskribent Rasmus Holmgård vil panelet blindsmage 10 udvalgte prøver på sød lakrids og derefter 10 saltlakridser med det formål at kåre årets bedste produkt i begge kategorier. Vinderne annonceres søndag kl. 14.30 fra Grilleriets scene.Lakrids is farvet med blæksputteblæk Blandt..

Nye Mærker